Un repetor de semnal este un dispozitiv care permite amplificarea semnalelor GSM (2G/3G/4G)  în interiorul clădirilor. In ultima perioada , in  paralel cu eforturile de introducere de noi tehnologii (4G), operatorii de telefonie mobila  au continuat politica de extindere a acoperirii cu semnal in zone deficitare . Cu toate aceste eforturi , totdeauna vor exista locatii in interiorul anumitor cladiri care nu vor avea o acoperire corespunzatoare chiar daca la exterior semnalul este bun.  Aceasta problema nu poate fi rezolvata decat punctual , prin montarea unui repetor.

Astfel de locatii pot fi birouri, baruri sau restaurante aflate în blocuri sau clădiri cu pereţi groşi din cărămidă sau beton, in subsoluri sau demisoluri . O alta barieră puternică de semnal o reprezintă geamurile de tip termopan acoperite cu componente metalice pentru o izolare mai bună si peretii din panou termoizolat din care sunt construite halele moderne. In aceasta categorie intra si casele de vacanta , hoteluri si pensiuni situate in zone izolate , cu densitate mica  a populatiei , in care operatorii de telefonie mobila nu pot justifica din punct de vedere economic montarea unui echipament.

Mai jos aveti o schema de montare a unui sistem de amplificare a semnalului:

repetor semnal gsm
Deoarece fiecare locatie are particularitatile ei iar alegerea echipamentului, a numarului de antene interioare si amplasarea elementelor care  alcatuiesc sistemul se face in functie de aceste particularitati (amplasare , tip pereti, plansee, conditii de ordin estetic etc.) si in functie de masuratorile semnalului  din locatie , este nevoie de un  ”site survey” in urma caruia sa se stabileasca solutia si implicit costul final .