supraveghere video brasov

Necesitatea implementarii unui sistem de supraveghere video vine din dorinta de a completa informatiile provenite de la un sistem de alarma pe de o parte , sau din nevoia de a monitoriza diverse procese , activitati , spatii de interes , cu acces restrictionat sau cu riscuri diferite etc.

Un sistem de supraveghere este compus in principal din elemente de achizitie a imaginii (camere video) , elemente de transmisie a semnalului video (prin cablu sau wireless) si elemente de achizitie si prelucrare (sisteme de inregistrare , prelucrare sau/si afisare) .In functie de natura transmisiei semnalului achizitionat de camera , sistemele de supraveghere se impart in sisteme analogice si sisteme IP.

Sistemele video digitale aduc o flexibilitate marita in stocarea , transferul , monitorizarea si analiza continutului , permitand in acelasi timp o integrare foarte usoara in sisteme complexe de securitate si control

Cu toate acestea , pretul mai ridicat le fac sa nu fie atat de folosite in aplicatiile cu buget redus si chiar mediu , cu cerinte de securitate si integrabilitate redusa . Pentru aceste aplicatii inca sunt folosite sistemele analogice care furnizeaza solutii potrivite cu cerintele acestor aplicatii la costuri rezonabile.

In ambele cazuri implementarea unui sistem de supraveghere trebuie sa fie rezultatul unei analize detaliate bazate pe cerintele clientului , realitatile din teren si normele tehnice si legislative in vigoare .  In urma acestei analize se stabileste dimensiunea sistemului si amplasarea camerelor , tipul acestora si al mediului de transmisie ,  elementele de achizitie si prelucrare , dimensiunile mediilor de stocare. Deoarece pe piata sunt o multime de oferte , multe dintre ele pentru diverse kit-uri de instalare , apare senzatia ca alegerea si montarea unei astfel de instalatii poate fi facuta la nivelul hobby , numai ca , la fel ca si la sistemele de alarma ,  utilitatea si eficienta pot fi probate doar in momentul producerii unui eveniment real cand de cele mai multe ori este prea tarziu.

La fel ca si la sistemele de alarma , toate echipamentele actuale de supraveghere au implementate functii care permit monitorizarea si comanda lor      prin intermediul retelelor LAN/WAN si  internet  , existand si aplicatii de monitorizare pe telefonul mobil , pentru diferite sisteme de operare .