Noutati

Analiza de Risc la Securitate Fizica

Camerele de supraveghere: instrument de marketing si documentare a lucrarilor de constructii

Dispozitiile legale in vigoare in domeniul constructiilor prevad ca pentru orice imobil nou construit sa fie constituita si completata o carte a constructiei care cuprinde documentatia de baza privind proiectarea, executia, receptia, exploatarea si urmarirea in timp a acesteia. Pe langa aceste documente legale, multi antreprenori considera ca este foarte util sa pastreze si o serie de imagini care sa reflecte evolutia in timp a lucrarilor.

Protocoale utilizate in cadrul automatizarilor de tip “Smart Buildings”

Inainte de a face o scurta prezentare a celor mai folosite protocoale utilizate in cadrul automatizarilor din gama cladirilor inteligente (Smart Buildings),  as vrea sa aduc in discutie un aspect mai putin discutat cand este vorba de acest domeniu. In majoritatea prezentarilor se pune accent pe gradul de comfort pe care il aduce acest tip de abordare dar un alt mare avantaj , mai putin spectaculos dar foarte important, il constituie posibilitatea de a controla consumurile de energie .Putem spune ca o “cladire inteligenta este o cladire ecologica” .

Revenind la subiectul principal , trebuie spus ca ,in ceea ce […]

Cablarea cladirilor cu destinatie locuinta , nou construite

Aspecte privind cablarea cladirilor cu destinatie locuinta , nou construite
Cand este vorba despre o cladire de birouri , un spatiu comercial sau un spatiu de productie nou construite , cablarea structurata este un lucru de la sine inteles , instalatiile de curenti slabi avand proiecte distincte care respecta normele in vigoare si cerintele functionale ale clientului . In schimb in cazul cladirilor cu destinatie locuinta mono sau multi-familiale  nou construite , acest aspect este luat in considerare foarte rar sau atunci cand este luat in considerare este gresit abordat .
De cele mai multe ori acest tip de instalatii sunt […]

DOMOTICA – Provocarile unei “case inteligente”

DOMOTICA  – Provocarile unei  “case inteligente”
 Cand sunt plecati  de acasa  multi oameni incearca un sentiment de indoiala , chiar daca nu sunt printre cei mai distrati . Am oprit aragazul ? Am inchis robinetul la chiuveta din bucatarie? Am armat sistemul de alarma ? Copiii isi fac temele sau se uita la televizor?  Si multe altele. Cu o “casa inteligenta” se pot inlatura toate aceste indoieli cu o singura privire aruncata pe smartphone sau tableta si , daca totusi este vorba de o  persoana  cu adevarat distrata , se pot remedia eventualele “mici omisiuni” cu o simpla comanda data […]